Al onze wielsets worden in house met de hand gespaakt. Dat doen we omdat we extreem kritisch zijn. Dat zijn we ook over de spaken  en nippels die we gebruiken.

Wereldwijd zijn er maar een beperkt aantal goede spaakproducenten. Wij hebben gekozen voor Sapim en Pillar als main suppliers voor onze wielsets.

SAPIM

Sapim is een Belgisch bedrijf welke al 100 jaar spaken en nippels produceert. Binnen het assortiment hebben wij een keuze gemaakt voor 2 spaken die de gehele lading kunnen dekken. Sapim DLight is een butted (ronde) spaak die wordt gebruikt voor zowel de MTB wielsets en de Race wielsets. DLight is licht en sterk en wordt door ons al jaren succesvol gebruikt. 

Wil je liever een lichte aero spaak in je MTB/Race/Gravel wielset, kies dan voor Sapim CX-Ray. Een zeer goede spaak met hoge trekkrachten en geweldige looks. Ze worden niet voor niets ook in de Enduro/Downhill scene gebruikt.

Voor DLight en CX-Ray kiezen wij voor Jbend spaken. Van alle wielsets die wij hebben afgeleverd is het nog nooit gebeurd dat een spaak na verloop van tijd brak op de ronding. 

Wil je meer weten over Sapim spaken, klik dan op onderstaande afbeeldingen.

 

 

PILLAR WING OVAL

Pillar is een Taiwanese producent van high quality spokes. Mogelijk niet zo bekend maar in de OEM markt zijn ze niet weg te denken. Zeker omdat 99% van alle wielsets uit China en Taiwan komen. 

Pillar heeft met de ovale spaak een evolutie ontketend. De stijfheid van een ronde spaak op lateraal vlak maar de aero eigenschappen van een platte spaak. Het gewicht is gelijk aan Sapim CX Ray. Dat de stijfheid en de kracht op alle fronten beter is blijkt vooral tijdens de dynamische spaakspanningstesten (vergelijkbaar met rijden in de praktijk). Hier schitteren de Pillar Wing spaken en behoren tot de beste spaken in de markt! 

Pillar gaat voor kwaliteit. De spaken zijn gemaakt van Sandvik RVS. Dat is topkwaliteit. Wij adviseren je om deze spaken mee te nemen in je shortlist. Klik op onderstaande afbeelding om meer te weten te komen.

 

SAPIM en Pillar nippels

Voor de nippels hebben wij twee merken en twee keuzes: de aluminium self lock versie en de messing self lock versie. Wielsets voor het strand worden altijd met messing nippels afgeleverd. Al het andere is afhankelijk van het keuze van de spaak en de wens van de klant.

Gekleurde aluminum nippels zijn uiteraard beschikbaar. Neem even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Klik op onderstaande afbeelding om meer te weten te komen over Sapim en Pillar nippels

© 2018 - 2024 THORCARBON.EU | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel