Een carbon wielset is niet alleen het mooiste sierraad voor je fiets, het maakt ook een essentieel verschil qua comfort en prestaties. Het is dan ook logisch dat je alle mogelijkheden goed afweegt.

Wielnaven zijn een belangrijk onderdeel in een wielset. Dan is het wel zo prettig  dat je daar een goede keuze in hebt. We hebben al wat werk voor je uit handen genomen en diverse merken opgenomen in ons assortiment. Stuk voor stuk topnaven die schitteren in hun (prijs)klasse. We lichten ze hieronder verder toe.

THOR (by Chosen-Taiwan)

 

Een eigen naaf was voor ons een grote wens. En zo geschiedde. We hebben gekozen voor Chosen. Een wereldspeler met ruime ervaring in de industrie. Naast hun eigen naven produceren zij voor diverse andere grote merken (OEM of licentie). 

Kenmerken van de THOR naven:

  • Verkrijgbaar in velgrem, Center Lock schijfrem (gravelbike en race), 6 bolt schijfrem (MTB, non boost & boost) 
  • Zwarte geanodiseerd met THOR logo (laser gravering)
  • Keurig gewicht
  • Goede afsluitringen, lagers zijn van het beste type TPI type
  • 3 pallen met een 36 vertanding voor een goede aangrijping
  • Verkrijgbaar in Shimano Freehub 10/11 speed en SRAM XD & XDR.  Shimano Microspline is in ontwikkeling.
  • Velgremmen: 20/24 spaaks, Certerlock/schijfremmen: 24/24 spaaks, MTB/Gravel: 28/28 spaaks
  • Bescheiden ratel
  • Uiteraard hebben we Chosen fabriek in Taichung-Taiwan persoonlijk bezocht

 

HOPE (United Kingdom)

Hope is bewezen kwaliteit en degelijkheid. Wereldwijd hebben zij een enorme fanbase die zweren bij dit merk. Hope is groot geworden in de Enduro/Down Hill scene en bouwt onderdelen voor de veeleisende fietser. 

Wij maken graag gebruik van de naven van Hope in onze wielsets. Niet de lichtste naven maar zo degelijk en zo mooi afgewerkt. 44 vertandingen, rvs lagers, de bekende groene lagerring, een briljante loopcultuur, het klopt gewoon allemaal. De hoge flensen maken het gehele wielset nog stijver. Houd je van kleurtjes? Hope heeft 6 fancy kleuren in het assortiment en wij kunnen ze allemaal leveren. Shimano freehub, SRAM (XD/XDR), Campy, Shimano Microspline, het is er allemaal bij Hope. 

Voor de racefiets/gravelbike/cyclocrosser maken wij gebruik van de Hope RS4 (velgrem en centerlock schijfrem). De velgrem is 20/24 spaaks, de schijfrem is 24/24 spaaks. De Hope Pro4 is 28/28 spaaks en uiteraard in Boost en Non Boost verkrijgbaar.

De RS4 heeft een heerlijke ratel. De Hope Pro4 is iets luider maar zeker niet irritant.

 

Erase Components

Greetings from Belgium! In 2019 gelanceerd maar achter de schermen hebben de twee eigenaren deze navenlijn tot in de perfectie doorontwikkeld. Indrukwekkend is de Ratchet (60! voor de MTB naven, 36 voor de racefietsnaven), de Titanium cassettebody en het aantrekkelijke gewicht. De prijs/kwaliteit is echt goed. Ons advies: neem deze naaf mee in je shortlist. Verkrijgbaar in 11 speeds shimano, 12 speed XD/XDR/Microspline. Alle naven zijn JBend.

Wij hebben de Centerlock-Disc 24/24 spaaks en de 6 Bolt MTB 28/28 spaaks (Boost/Non Boost) in ons assortiment.

 

 

DT Swiss

 

DT Swiss is een werelspeler in de fietsindustrie met een indrukwekkend assortiment. Iedereen die fietst kent DT Swiss. Topkwaliteit, prachtige afwerking en de naven hebben een aantrekkelijk gewicht. De ratchet in de naven is wereldberoemd (standaard in 18 vertandingen maar optioneel aan te passen naar 36 of 54).

De DT Swiss 240S naven gebruiken wij regelmatig voor de opbouw onze wielsets. Op verzoek is de DT Swiss 350 leverbaar.

We bieden de centerlock/disc navenset in 24 spaaks (gravel/race) en de 6 bolt MTB navenset in 28/28 spaaks (Boost en Non-Boost). 

© 2018 - 2024 THORCARBON.EU | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel